fbpx
Om Skanderborg Gymnastikforening

Om Skanderborg Gymnastikforening

Skanderborg gymnastikforening blev stiftet d. 8. december 2005, men den har rødder tilbage i den gamle hæderkronede Skanderborg Boldklub, som blev stiftet i 1898 og opløst igen i 2005.

I alle disse år var gymnastik afdelingen en underafdeling af Skanderborg Boldklub. Boldklubben husede gennem årene flere idrætsgrene. I 2005 blev de resterende under afdelinger, fodbold, cricket og gymnastik, enige om at skilles, da interessefællesskabet var løbet fra sin tid.

Gymnastik afdelingen under Skanderborg Boldklub blev en selvstændig forening med navnet SKANDERBORG gymnastikforening i 2005.

Formål

Skanderborg Gymnastikforenings formål er at fremme glæden ved gymnastik, motion og bevægelse med plads til alle.

I Skanderborg Gymnastikforening er der plads til alle aldre, højder og færdigheder.

Skanderborg Gymnastikforening forventer, at alle frivillige bakker op om denne målsætning.

Vision

Skanderborg Gymnastikforening er en forening, hvor der er plads til alle, der ønsker at opleve glæden ved bevægelse.
Vi prioriterer et stærkt fællesskab, hvor man udvikler sig socialt og kropsligt.
Vi ønsker at fremstå som en åben forening, som tager ansvar i lokal samfundet og er lydhør over for medlemmer.
Vi gør det attraktivt at være frivillig i SKBGYM, ved at tilbyde faglig udvikling og sjove oplevelser.

Frivillige

I Skanderborg gymnastikforening har vi engagerede instruktører og hjælpere med vidt forskellig baggrund. Ét har de dog til fælles – hjertet banker for gymnastikken. Vores instruktører gør et kæmpe arbejde. Fra foreningens side gør vi, hvad vi kan for at bakke op.
Vi opfordrer alle vores frivillige til at deltage i kurser i f.eks. DGI regi, hvor de dels får mulighed for at dygtiggøre sig – men så sandelig også chancen for at opbygge et netværk af ligestillede.

Hvis du har lyst og mod på at gøre en indsats som frivillig instruktør eller hjælper på et hold, så skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi er altid på udkig efter engagerede mennesker. Du henvender dig blot til foreningens formand.

Læs mere om at blive frivillig her

Bestyrelsen

Foreningens bestyrelse består af 5-7 personer. De forskellige medlemmer af bestyrelsen har deres egne ansvarsopgaver, men løfter de store overordnede opgaver i flok.

Har du lyst til at tage aktivt del dit i eget eller dine børns fritidsliv, på en anden og mindre fysisk måde var det måske noget for dig. Interesseret – så henvend dig til foreningens formand.

Se bestyrelsen her

Aktiviteter

I Skanderborg Gymnastikforening laver vi gymnastik og tager Idrætsmærker. Vi har gymnastik og bevægelse for alle aldersgrupper. Vi betoner at vi er en motionsforening for alle – og således har vi i skrivende stund rigtig mange hold for de mindre børn, lidt færre for større børn, og flere hold for voksne.
De voksne har mulighed for at tage idrætsmærket. Det er primært deltagere fra voksen motionsholdene der tager Idrætsmærket. Men alle er velkomne.

Alderssammensætningen er ændret lidt i de senere år, men vores ambitioner har altid været at leg, motion og opøvelse af færdigheder indenfor gymnastik går op i en højere enhed.

Opvisning

Hvert år marts/april afholder foreningen ved sæsonens slutning opvisning, hvor vi stolt viser frem, hvad vi har lavet sæsonen igennem. Det er en stor dag som både instruktørere og gymnaster ser frem til med spænding. Det er noget ganske særligt lige pludselig at stå foran et stort klappende og stolt publikum.

Gymnastik opvisningen foregår i Morten Børup Hallen i Skanderborg. Du kan læse mere om opvisningen her

Udover den normale træning

Vi afholder hvert år en juletræsfest, hvor der spilles op til dans omkring det store juletræ og Julemanden som regel har tid til at komme forbi og lege med. Vi er jo en gymnastikforening, så der er fart over feltet, højt til loftet, et stort juletræ – og plads til alle aldersgrupper. Det plejer at være rigtigt festligt.

Hvor holder vi til?

Vi laver gymnastik i Morten Børup hallens gymnastiksal og store hal i Skanderborg midtby. Her er også træningen til Idrætsmærket, en naturlig del af seniorholdenes program. Den udendørs træning til Idrætsmærkerne foregår i Dyrehaven i Skanderborg. Undtagelsen herfra er Yoga, som foregår i Morten Børup Skolens lille gymnastiksal, hvor der er meget mere ro.