fbpx

Kom godt i gang

Inden gymnastiksæsonen går i gang, har vi nogle gode råd og ideer til jer som frivillig. Det er lige meget om du er ny eller tilbagevendende instruktør eller hjælpeinstruktør. Vi kan alle bruge gode råde, til at udvikle os endnu mere.

Velkomstmail

Start med at præsentere dig selv, hvem du er, hvad laver du osv. Så kan de nye gymnaster føle sig mere velkommen og trygge. Skriv noget om, hvad du forventer holdet skal omkring i løbet af sæsonen, dine forventninger til gymnaster og hvad de kan forvente af dig.

En god idé er også at skrive noget omkring hvilket slags tøj de skal have, skal de medbringe drikkedunke, skal håret sættes op osv.

Kalender til et bedre overblik

For at få overblik over sæsonen laver anbefaler vi at lave en sæsonkalender.

Start med at skrive ferie ind i kalenderen, herefter kan træningerne få numre. Sørg også for at skrive opvisninger og andre arrangementer på f.eks. juleafslutning.

Sæsonplan

Når kalenderen er udfyldt, har du et godt udgangspunkt for at lave en sæsonplan. Du ved, hvad du gerne vil nå med dit hold, og du ved, hvor lang tid du har.

En sæsonplan er en oversigt over, hvad du i grove træk vil lave med holdet i løbet af sæsonen. Del sæsonen op i perioder, hvor du arbejder med et bestemt område, f.eks. en opvarmning, en dans, et redskab, en serie eller et spring. Dermed bliver variationen i sæsonen bedre.

For nogle er det vigtigt at lære gymnasternes navne at kende. Et god idé kunne være at tage et billede af holdet og øve sig på navnene. Som supplement er navne-lege gode og sjove. På denne måde lærer gymnasterne også hinandens navne at kende. Efterhånden udskiftes navne-legene med andre lege. Måske har gymnasterne lyst til skiftevis at stå for en leg. De har mange ideer, og de synes, det er sjovt at prøve.

Timeplan

Timeplanen er en detaljeret planlægning af timen. Den bygges op ud fra følgende punkter:

  • Indledende aktiviteter
  • Opvarmning
  • Hoved aktivitet
  • Afsluttende aktivitet.

Derudover er det rart altid at have et ekstra punkt så du ikke står med 10 minutter uden aktivitet. Hvis du har børnehold, er det godt at holde et højt aktivitetsniveau. Tænk også igennem hvordan du nemmest får de enkelte aktiviteter sat i gang og afsluttet. Det giver dig større sikkerhed og tid til at få kontakt med gymnasterne, når du ikke skal læse op fra papiret.

Evaluering

For at få en optimal sæson må du evaluere timen bagefter. Hvad gik godt/dårligt? Hvad kunne gymnasterne lide? Hvordan bygger jeg videre på de enkelte aktiviteter? Stil dig selv alle disse spørgsmål, så du ved, hvad der kan bruges til den næste time.

Vejledning, inspiration og støtte

Hvis du får problemer med holdet, så husk at foreningen og dine med-instruktører altid kan hjælpe dig.

Få mere inspiration her

Stil krav til os og brug os, vi bruger også dig!

For yderligere at få inspiration vil vi opfordre dig til at tage på kurser. Det er gratis, og vi kan hjælpe dig med at søge. Du kan selvfølgelig også snakke med andre erfarne instruktører, hvis du mangler ideer til musik, aktiviteter o.s.v.

Gymnastikhold kan ledes på mange måder, og forhåbentlig kan du bruge nogle ideer til at få en god sæsonstart.

Held og lykke med sæsonen.